wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Blog » Dlaczego lepiej mierzyć swój poziom pH moczu lub śliny?

Dlaczego lepiej mierzyć swój poziom pH moczu lub śliny?

Monitorując codziennie pH, możesz pomóc utrzymać zdrowie na dobrej drodze i zachować kondycję.
Czy to nie jest warte 15 sekund dziennie?


Mówiąc wprost, pH jest pomiarem równowagi elektrycznej organizmu i pomaga regulować różne funkcje organizmu. Jeśli pH waha się za bardzo, enzymy nie są w stanie prawidłowo funkcjonować, co może prowadzić do choroby. Najszybszym i najdokładniejszym sposobem pomiaru pH jest użycie pasków testowych pH. Paski testowe pH ułatwiają monitorowanie poziomu pH w domu lub w dowolnym miejscu i uzyskanie szybkich, dokładnych wyników. Za pomocą śliny lub moczu można sprawdzić pH, aby określić, czy organizm jest zbyt kwaśny lub zbyt zasadowy.
 

Monitorując codziennie pH, możesz pomóc utrzymać zdrowie na dobrej drodze i zachować kondycję. Czy to nie jest warte 15 sekund dziennie?
 

Lakmusowy papierek testowy do zbadania pH  moczu to twardy pasek z tworzywa sztucznego, na który naniesiono kilka różnych obszarów odczynników. Paski  są pakowane razem ze środkiem pochłaniającym wilgoć w plastikowej butelce z zakręcaną nakrętką lub plastikowe zamykane pudełeczko. Każdy pasek jest stabilny i gotowy do użycia po wyjęciu z opakowania. Cały pasek lakmusowy z odczynnikiem jest jednorazowy.

Wyniki uzyskuje się przez bezpośrednie zanurzenie w płynie i porównanie kolorów paska testowego z kolorowymi kostkami wydrukowanymi na etykiecie opakowania.
 

Szczególnie przydatne są dla osób z cukrzycą, bólem stawów, artretyzmem i osteoporozą, które stale potrzebują kontrolować poziom pH moczu.


alt
Tu kupisz najbardziej precyzyjne paski lakmusowe do pomiaru pH moczu lub śliny. Certyfikat CE i FDA. Czułość : 4,5 - 9 pH.


Dla zobrazowania skali potencjalnych problemów, które stwarzamy sobie - w zależności od spożywanych pokarmów i napojów - proszę spojrzeć na poniższą ilustrację.



alt
 

Co z tą sodą ? Jeśli pijemy ją tuż przed posiłkiem lub do 2- 2.5 godzin po posiłku, wówczas rzeczywiście zakwasimy organizm i zrobimy sobie krzywdę.

Dzieje się tak dlatego, że soda jest silnie zasadowa i spożyta jw. natychmiast zneutralizuje kwasy trawienne ( kwas solny ). Wówczas białka, tłuszcze i węglowodany nie zostaną rozłożone na mniejsze cząstki. Trafiając do jelit do dalszego trawienia, zużywając spore ilości jonów zasadowych w tym magnez. potas, wapń, których brakuje potem w sercu, kościach, mięśniach . Równowaga kwasowo -zasadowa zostaje zniesiona, a komórki ciała zakwaszają się i pomalutku duszą się bez tlenu i umierają a właściciel zaczyna chorować. Podobnie działa obfite popijanie wody, soków czy piwka a tym samym  rozwadnianie kwasów żołądkowych.

Odwrotnie jest w poprawnie prowadzonych terapiach odkwaszających organizm z użyciem sody gaszonej, najlepiej zbuforowanej sokiem z dwóch cytryn a w ostateczności kwaskiem cytrynowym, możliwie najczystszym (czda).
 

Poprawnie, to znaczy :

- maksymalnie  godzinę przed posiłkiem z prowokacją trawienia 15 minut przed posiłkiem, np. gorzkie zioła, ocet z solą naturalną i wodą.

- co najmniej 2,5 a najlepiej po 3 godzinach po posiłku.
 

Jeśli poranny mocz wskazuje wartości poniżej 5,5 a południowy poniżej 6 pH, oznacza,że powinniśmy objadać się, szczególnie produktami, jak niżej:

alt


Indeksy na fotografiach oznaczają to, że np. objadając się ogórkami z własnego ogródka w sezonie ogórkowym, pH  płynów ustrojowych podniesie się o  0,315 pH .
 
Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu